Waarom kiezen voor houten in plaats van kunststof kozijnen?

Wij geven u graag de keuze, in plaats van u onterecht te vertellen dat juist hout of juist kunststof de betere oplossing is. Dit is compleet afhankelijk van u, uw situatie en uw budget.

Elk profiel mogelijk

Hout is een erg bewerkbaar product. Hierdoor kunnen wij nagenoeg elk gewenst profiel voor uw kozijn namaken.

Natuurlijker product

Ondanks de op hout lijkende kunststof profielen, geven houten kozijnen altijd een warmere en meer natuurlijke uitstraling.

Bewerkbaar

Naast een unieke vorm, is hout ook eenvoudiger te repareren of te voorzien van een nieuwe laag verf of een andere kleur.

Kozijntechniek Westland houten kozijnen

Een warme en natuurlijke uitstraling

Een houten kozijn is altijd een uniek product. Elke kozijn heeft zijn eigen specifieke houtnerf patroon. Hoewel het een kwestie van smaak is, zijn velen het erover eens dat het toch een warmere uitstraling heeft, wat automatisch voor meer gezellig in huis zorgt.

Alhoewel hout geen specifieke isolatiewaardes heeft, blijkt in de praktijk dat houten kozijnen vaak nog beter isoleren dan kunststof. Daarnaast zorgt hout over het algemeen voor een betere geluidsisolatie en een fijnere akoestiek.

Gratis check!

Wij checken uw kozijnen en glaslatten op houtrot, beoordelen het hang- en sluitwerk op de werking, controleren het glas op lekkage en beoordelen het kitwerk zodat u de kans op houtrot minimaliseert.

Vraag de check aan
Kozijntechniek Westland kozijnen
Kozijntechniek Westland houten kozijnen voordelen

De voor- en nadelen van houten kozijnen

Hout is een natuurlijker product, veel mensen vinden dit mooier. Ook al is er ondertussen een kunststof variant met dezelfde uitstraling, is hout nog steeds beter in te zetten voor het behoudt van de geveluitstraling.

Uiteraard is het meer onderhoudsgevoelig omdat er onder andere geverfd moet worden. Dit geeft wel de kans om nog eens van kleur te veranderen. Ook is inbraakschade of een slecht plekje makkelijker te repareren.

Kozijntechniek Westland houten kozijnen gevel

Behoud de uitstraling van de gevel

Wilt u de uitstraling van uw gevel behouden? Bij het vervaardigen van houten kozijnen is dan ook veel meer mogelijk dan bij de productie van kunststof kozijnen. Zo kunnen wij zo goed als elk houten profiel namaken om de huidige situatie te evenaren.

Wilt u uw hout look behouden, maar heeft u toch liever kunststof? Dan is het kunststof kozijnen profiel Cube de oplossing voor u.

Benieuwd naar de staat van uw kozijnen?