Waarom kiezen voor kunststof in plaats van houten kozijnen?

Wij geven u graag de keuze, in plaats van u onterecht te vertellen dat juist kunststof of juist hout de betere oplossing is. Dit is compleet afhankelijk van u, uw situatie en uw budget.

Duurzaam

De door KTW gebruikte profielen worden bij vervanging gebruikt om grondstoffen voor nieuwe kozijnen van te maken.

Veilig en comfortabel

Al onze ramen, deuren en schuifpuien worden voorzien van een Politiekeurmerk en zorgen voor een aangedaan binnenklimaat.

Gemak

Houd uw kozijnen schoon en zet ze één keer per jaar in de wax en u kunt jarenlang genieten van uw mooie gevel.

Kozijntechniek Westland onderhoudsarme kozijnen

Onderhoudsarm en geen schilder nodig

We willen het toch nog even benadrukken: de reden dat velen kiezen voor kunststof is dat er geen schilder meer nodig is. Kunststof kozijnen zijn inderdaad onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij.

Wil je niet na 10 jaar jouw kozijnen weer moeten vervangen omdat ze er simpelweg niet meer uitzien? Zorg dan voor periodiek onderhoud en maak je kozijnen minstens één keer per jaar goed schoon en zet ze in de wax.

Gratis check!

Wij checken uw kozijnen en glaslatten op houtrot, beoordelen het hang- en sluitwerk op de werking, controleren het glas op lekkage en beoordelen het kitwerk zodat u de kans op houtrot minimaliseert.

Vraag de check aan
Kozijntechniek Westland kozijnen

Onze profielen

Wij leveren duurzame kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in drie verschillende profieltypes. Alle ramen, deuren en schuifpuien zijn voorzien van een Politiekeurmerk en worden standaard geleverd met HR++ glas.

Kozijntechniek Westland trend profiel
Kozijntechniek Westland trend kozijn

Slanke eigentijdse uitstraling

Zelfs de "kenners" hebben moeite om deze kozijnen, met dezelfde warmte en uitstraling, van echt houten kozijnen te onderscheiden.

Uitstekende isolatiewaarden

Het duurzame ontwerp zorgt voor uitstekende isolatiewaarden. Het Trend profiel is nu ook verkrijgbaar in 100% gerecycled materiaal.

Bijna in alle vormen te produceren

Het kunststof Trend profiel wordt vaak gekozen voor de ontwerpvrijheid dat deze biedt in zowel de nieuwbouw en als voor renovatie.

Kozijntechniek Westland cube profiel
Kozijntechniek Westland cube kozijn

Niet te onderscheiden van hout

Door de gebruikte hoeken heeft dit profiel de exacte vorm van een houten kozijn. Uiteraard met alle voordelen van kunststof.

Behoud van gevelbeeld

Met het kunststof Cube profiel heeft u bij renovatie geen aantasting van het bestaande gevelbeeld.

Ook geschikt voor nieuwbouw

Wilt u de uitstraling van hout voor uw nieuwbouw huis? Dan is de Cube variant ook zeker de juiste keuze!

Kozijntechniek Westland classic profiel
Kozijntechniek Westland classic kozijn

Vlak, strak en modern

Bent u op zoek naar een strak en modern ontwerp? Dan is het Classic, vlakke profiel de juiste keuze. Vlak, strak en modern.

Al 40 jaar een succes

Het is alweer ruim 40 jaar geleden dat de eerste Classic kunststof kozijnen in Nederlandse gevels werden geplaatst.

Aluminiumlook

Tegenwoordig worden Classic kozijnen vaak toegepast in moderne grijstinten en zijn ze populair vanwege de strakke aluminium look.

Kozijntechniek Westland kunststof kozijnen

De voor- en nadelen van kunststof kozijnen

Zoals al meerdere keren genoemd is het gemak van het niet hoeven schilderen het grootste voordeel. De luchtkamers zorgen voor een goede en, in tegenstelling tot bij houten kozijnen, meetbare isolatiewaarden.

Een nadeel bij kunststof kozijnen kan zijn, dat je niet eenvoudig van kleur kunt veranderen. Ook moet bij braakschade vaak alles vervangen worden, terwijl dit bij houten kozijnen eenvoudiger te herstellen is.

Benieuwd naar de staat van uw kozijnen?